ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ ΚΑΒΟΥΡΙ: Το πρωί της Τρίτης στο Καβούρι, το κλίμα αναμένεται εκρηκτικό. Συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καλούν σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο Καβούρι και στο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει πάρει απόφαση για ένα αυστηρώς εκλογικό συνέδριο fast track. Μιας ημέρας, χωρίς καμία συζήτηση. Να στηθούν οι κάλπες για να επανεκλεγεί ο επί 13 χρόνια γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Η αντιπαράθεση στη ΓΣΕΕ

Οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, κατηγορούν αυτές της πλειοψηφίας πως επιχειρούν να βάλουν στο συνέδριο, όχι 1, όχι 2 αλλά 53 νόθους ή εργοδότες αντιπροσώπους. Από την πλευρά της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ισχυρίζεται ότι το ΠΑΜΕ ακυρώνει τα συνέδρια γιατί «χάνει δυνάμεις και προσπαθεί να περιορίσει την πτώση της».

Ο ισχυρισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ όμως, δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, αυτό της Αθήνας, που πραγματοποίησε το συνέδριό του, μέσα στον προηγούμενο μήνα, η ΔΑΣ διατήρησε τις έδρες της, αυξάνοντας το ποσοστό της, ενώ αύξησε και τους αντιπροσώπους της στη ΓΣΕΕ.

Αντίθετα, η ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΑ, δεν κατάφερε να φτάσει αθροιστικά εκεί που βρίσκονταν η ίδια και η διάσπασή της που… επαναπατρίστηκε.

Συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών, με fast track διαδικασίες και την προστασία των ΜΑΤ σχεδιάζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Συγκεντρώσεις συνδικάτων την Τρίτη στο Καβούρι ενάντια στο «συνέδριο – παρωδία»

Μια περίπου εβδομάδα πριν την απεργία για το ασφαλιστικό, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδωσε «δείγματα γραφής» για το Συνέδριό της, που ακυρώθηκε 2 φορές μέσα στο 2019.

Η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Συνομοσπονδίας.

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ (της δεύτερης σε δύναμη παράταξης στη ΓΣΕΕ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) βρήκαν να τους περιμένει στην πόρτα ένας μπράβος που «τσέκαρε» αν πρόκειται για καλεσμένους ή απρόσκλητους.

Η διοίκηση την ημέρα εκείνη, χωρίς να πει λέξη για το ασφαλιστικό και την απεργία που είχε ήδη προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και στηριχθεί από μια σειρά συνδικάτα, πήρε απόφαση για διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 25 Φεβρουαρίου.

Δεν ανακοίνωσε καν το μέρος που θα κάνει το συνέδριο αυτό. Το πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι έγινε γνωστό λίγες μέρες αργότερα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.