Στην έναρξη εργασιών του συνεδρίου παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Ιωάννης Κανακάκης, .

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος για την προσφορά του στην κοινωνία και την ορθοδοξία καθώς και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης για το ήθος του και την αγωνιστικότητα που έδειξε όλα τα χρόνια του πρωταθλητισμού
Στη συμβολή της Εκκλησίας σε ένα διεπιστημονικό διάλογο ως προς τη σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο η επίτευξη ενός υψηλού αθλητικού στόχου, με προφανείς πολιτισμικές αλλά και διαπολιτισμικές προεκτάσεις αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στο δεύτερο συνέδριο Sports Cardiology 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Στην έναρξη εργασιών του συνεδρίου παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Ιωάννης Κανακάκης, . Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες, χαιρέτησαν διαδικτυακά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου.

Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος νεαρών αθλητών καθώς και η πρόληψη, η διάγνωση αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν το αντικείμενο των εργασιών της πρώτης ημέρας.

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος για την προσφορά του στην κοινωνία και την ορθοδοξία καθώς και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης για το ήθος του και την αγωνιστικότητα που έδειξε όλα τα χρόνια του πρωταθλητισμού.

Ξεχωριστές προσωπικότητες όπως του Καθηγητή Νομικής Θεόδωρου Λύτρα και του Συνταγματολόγου Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παναγιώτη Δωδωνή ξεχώρισαν στην θεματική ενότητα Βιοηθική και πρωταθλητισμός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.