Έως το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν στο Φανάρι τα πορίσματα που αφορούν στην υγεία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου - εκτός απροόπτου - αναμένεται να συνεδριάσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία - μεταξύ των άλλων - θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, και είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για το πρόσωπο Αρχιεπισκόπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου τον περασμένο μήνα:

“Η Iερά Eπαρχιακή Σύνοδος αναγνωρίζει καί τιμα στό ακέραιο τό Πρόσωπο, τήν προσφορά καί τό έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Ειρηναίου, ως Ποιμένα καί Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρει όμως ότι, οι ανεφερθείσες συγκυρίες καί τά μή αναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα της υγείας του, οδηγούν ομόφωνα τήν Ιερά Σύνοδο νά επιληφθεί γιά τό θέμα αυτό”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.