Τις τακτικές τις εργασίες ξεκίνησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Πορφυρίου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πλήρωση των θέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας και Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της οποίας τοποτηρητής από την ημέρα κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου (30 Οκτωβρίου 2020), είναι ο Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης θα είναι και η επικείμενη συμφωνία μεταξύ του κράτους του Μαυροβουνίου με την Εκκλησία της Σερβίας την οποία αναμένεται να υπογράψουν ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζντάβκο Κριβοκάπιτς και ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Τέλος, αναφορά θα γίνει και στην κατάσταση την οποία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Υπενθυμίζεται πως η ενθρόνιση του Πατριάρχη στην ιστορική έδρα του Πατριαρχείου, τη Μονή του Πέτς στο Κοσσυφοπέδιο, πήρε παράταση για ακόμη μια φορά εξαιτίας της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.