Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη και τελευταία ημέρα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η συνεδρίαση της ΔΙΣ διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στην ατζέντα βρίσκονται θέματα Ημερησίας Διατάξεως.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο για τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες έως τις 8 Φεβρουαρίου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα πραγματοποιείται αναλόγως του επιπέδου επιδημιολογικής επιβαρύνσεως στο οποίο βρίσκεται ο δήμος ή η περιφερειακή ενότητα εκάστου ιερού ναού ως εξής:

Α) Επίπεδο επιτηρήσεως: Ένας (1) πιστός ανά 25 τ.μ. επιφάνειας και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα, με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων πιστών τους πενήντα

Β) Επίπεδο αυξημένου κινδύνου: Ένας (1) πιστός ανά 25 τ.μ. επιφάνειας και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα, με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων πιστών τους εννέα

Για τον υπολογισμό των παραπάνω προσώπων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ εξαιρούνται οι λειτουργοί και το προσωπικό του Ιερού Ναού (ιεροψάλτες, νεωκόροι, επίτροποι κ.λ.π)

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι, σε σχετική απόφαση της ΔΙΣ επισημαίνει την ανάγκη αυστηρής τήρησης των θεσπισθέντων υγειονομικών διατάξεων στους ναούς, κυρίως κατά τη διάρκεια της τέλεσης των Μυστηρίων της Βαπτίσεως και του Γάμου, καθώς και την Εξοδίου Ακολουθίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.