Στις 27 Μαΐου 2021 o Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προέστη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της συνεδριάσεως της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε ολομέλεια. Οι συνεδρίες διεξάγονται στον ιερό καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Ανοίγοντας την τακτική συνεδρία της ολομέλειας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ανακοίνωσε τις αλλαγές στην ημερήσια διάταξη και κάλεσε τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα να παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «Περί απαραβιάστου της ζωής του ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεως».

Την παραμονή, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας εργασιών της Διασυνοδικής Επιτροπής σε ολομέλεια, συζητήθηκε και υιοθετήθηκε το κείμενο «Κανονισμός περί κανονικών επιτιμίων και πειθαρχικών τιμωριών των κληρικών», στο σχέδιο του οποίου οι σύνεδροι εισήγαγαν ορισμένες τροποποιήσεις.

Στις 28 Μαΐου διεξάγεται συνεδρία της τρίτης, καταληκτήριας ημέρας των εργασιών της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε ολομέλεια, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται η εξέταση των κειμένων «Περί θύραθεν εργασίας των κληρικών» και «Περί ευλογίας των ορθοδόξων χριστιανών για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων», των οποίων τα σχέδια είχαν εκπονηθεί στις υποεπιτροπές της Διασυνοδικής Επιτροπής και ακολούθως τέθηκαν σε προκαταρκτική συζήτηση από όλη την Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.