Αναφέρει το Πατριαρχείο:

Σε τακτική της συνεδρίαση συνήλθε στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών η Κοινή Ομάδα Εργασίας για Πολιτιστική Συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη συνεδρίαση εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Αιγκόργιεφσκ Τύχων, Πρόεδρος του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού, ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ Ματθαίος, Υπεύθυνος παροικιών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιταλία κα.

Την Αγία Έδρα εκπροσώπησαν ο Καρδινάλιος Κούρτ Κοχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, ο μονσενιόρ Pasquale Iacobone, στέλεχος του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού κα.

Τα μέρη τόνισαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων, τα οποία είχαν υλοποιηθεί μετά την τελευταία συνάντηση της Μικτής Ομάδας Εργασίας στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο και ειδικότερα δε του Θερινού Ινσιτούτου για Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και φοιτητές παρά το Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» από 25 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τα μέλη της Κονής Ομάδας Εργασίας συνεζήτησαν και σχεδίασαν νέα προγράμματα στον Τομέα Πολιτισμού, τα οποία θα υλοποιηθούν το διάστημα 2017-2018.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.