Την Τρίτη 18η Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Σ.Χ.Ε.Κ).

Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν η τελική υπογραφή του νέου Καταστατικού και του νέου Εσωτερικού Κανονισμού του Σ.Χ.Ε.Κ, μετά την αναθεώρηση και επικαιροποίηση των προαναφερθέντων καταστατικών κειμένων από την αρμόδια Επιτροπή που συνεστήθη με πρωτοβουλία του Σεβ. Πρόεδρου προς αντικατάσταση των προηγουμένων, τα οποία ήσαν σε ισχύ από το 1980 έως σήμερα. Επίσης, ελήφθησαν αποφάσεις διοικητικής φύσεως.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών, επισκέφθηκε το «Νοσοκομείο του Θεού» (Hopital de Dieu), θεραπευτήριο που λειτουργεί από το 1983 σε φτωχό και απομακρυσμένο προάστιο της πρωτεύουσας υπό την ευθύνη της Λουθηρανικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Κονγκό. Το ίδρυμα, το οποίο παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε εκατοντάδες ασθενείς μηνιαίως, ξεπέρασε επιτυχώς σοβαρά προβλήματα που απείλησαν την λειτουργία του προσφάτως, ώστε με την από έτους συνεργασία και υποστήριξη του Σ.Χ.Ε.Κ. να συνεχίσει απρόσκοπτα την διακονία της υγείας ενδεών και εμπεριστάτων γηγενών αδελφών αφιλοκερδώς.

Μετά την εγκάρδια υποδοχή, τις προσφωνήσεις και την περιήγηση στους χώρους του θεραπευτηρίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο ε.τ. Προξενείο της Ελλάδος. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με διαδοχικές συναντήσεις του Επισκόπου με στελέχη και συνεργάτες της ορθοδόξου κοινότητος της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.