Το Αρχιεπισκοπικό Επαρχιακό Συμβούλιο συνήλθε στις 19 Μαρτίου 2024 στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε την ομάδα των κληρικών και των λαϊκών, ευχόμενος ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

«Σας καλωσορίζω με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στην Αρχιεπισκοπή σήμερα για αυτή τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Επαρχιακού Συμβουλίου. Καθένας από εσάς φέρνει διαφορετικά ταλέντα σε αυτό το Συμβούλιο και στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα δώρα για να εργαστούμε από κοινού για το καλό της Περιφέρειάς μας. Στα ελληνικά αυτό το ονομάζουμε συνεργεία, που σημαίνει ότι όλοι διοχετεύουμε τις προσπάθειές μας σε μια ενιαία και ενωμένη προσπάθεια εκ μέρους των ενοριών μας και του λαού μας. Η ευθύνη σας ως μέλη αυτού του Συμβουλίου είναι τόσο για αυτούς, όσο και για το θεσμό της Εκκλησίας. Οι φωνές σας – των λαϊκών (γυναικών και ανδρών), των κληρικών και των εκπροσώπων της νεολαίας – είναι απαραίτητες για να χαράξουμε το δρόμο προς τα εμπρός για την Εκκλησία μας» επισήμανε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να ακούμε το Γένος μας, για να ανταποκρινόμαστε όλο και περισσότερο στις ανάγκες τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περιελάμβαναν τον προϋπολογισμό του 2025, την ασφάλεια της νεολαίας, τη θρησκευτική εκπαίδευση και άλλες επερχόμενες εκδηλώσεις και συναντήσεις. Τα μέλη του Συμβουλίου συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της εκλογής του σε Αρχιερέα και εξέφρασαν επίσης ομόφωνα την υποστήριξή τους στον νεοδιορισθέντα Πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης Δρ Δημήτριο Κάτο, ο οποίος μεγάλωσε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Επίσης το Αρχιεπισκοπικό Επαρχιακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με προετοιμασίες εν όψει της Αρχιεπισκοπικής Επαρχιακής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου, στον Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.