Στις 3 Οκτωβρίου 2018 συνήλθε σε συνεδρία η Υποεπιτροπή Θεολογίας και Θεολογικής Μορφώσεως της Διασυνοδικής Επιτροπής στο Θεολογικό Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου της Επιτροπής, του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής, Πρυτάνεως του Θεολογικού Ινσιτούτου.

Στην αρχή της συνεδριάσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη ενώ στη συνέχεια παρουσιάσθησαν εισηγήσεις σχετικά με την πορεία εργασίας των διαφόρων κειμένων.

Ο Ιερέας Ρωμανός Ταράμπριν παρουσίασε σχέδιο κειμένου «Ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τη μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποιήσως».
Κατόπιν συζητήσεως αποφασίσθηκε η παραπομπή του σχεδίου κειμένου στη Γραμαμτεία Διασυνοδικής Επιτροπή διά τα περαιτέρω.

Ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ ενημέρωσε για την πορεία επεξεργασίας κειμένου «Τιμή των ιερών λειψάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

Η συνεδρία ενέκρινε τη σύνθεση των ομάδων εργασίας των κειμένων: «Η Ορθόδοξη προσέγγιση των αιτιών του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» και «Στάση έναντι της πράξεως του εξορκισμού σήμερα».
Συνεδρία της Υποεπιτροπής Θεολογίας και Θεολογικής Μορφώσεως Διασυνοδικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.