Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Πατριαρχικής Εξαρχίας τα Νοτιοανατολικής Ασίας, υπό την προεδρία του Πατριαρχικού Εξάρχου της Νοτιοανατολικής Ασίας Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σεργίου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίας και Ζωοποιού Τριάδος Οστάνκινο της Μόσχας.

Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μανίλα και Χανόι Παύλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κορέας Θεοφάνης.

Οι Συνοδικοί εξέφρασαν την υιική ευγνωμοσύνη τους προς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για το ενδιαφέρον για την πορεία της Ορθοδοξίας στην Ασία, την ανάπτυξη της ζωής των εκκλησιαστικών κοινοτήτων και τη διευθέτηση της ιεροκανονικής υπάρξεώς τους, που εκδηλώθηκε ειδικότερα στην εκλογή του βικάριου της εκκλησιαστικής επαρχίας Σιγκαπούρης.

Οι Ιεράρχες καλωσόρισαν τον νεοχειροτονημένο Επίσκοπο Τζακάρτας Πιτιρίμ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία της Συνόδου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριαρχικού Εξάρχου, με συμβουλευτική ψήφο (συμφώνως προς το αρ. 7 του Εσωτερικού Κανονισμού της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εξετάσθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, των αφορώντων στην Πατριαρχική Εξαρχία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.