Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τη δεξίωση της σειράς «Κάποτε στην Κύπρο» – Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι που έφτασε στα κατεχόμενα, θα παραστεί επίσης στην δεξίωση για την πρεμιέρα της σειράς που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αμμόχωστο αλλά και στο Βαρώσι και αφορά τις διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο του 1963 – 1967 και μετά.

Ώρες πριν από την δεξίωση στα κατεχόμενα για την σειρά εποχής «Κάποτε στην Κύπρο» που θα αρχίσει να προβάλλεται στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT το βράδυ της Πέμπτης, οι αντιδράσεις για το γκαλά συνεχίζονται ενώ επανεμφανίστηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε η δεξίωση, οι αφίσες στο δρόμο με το σύνθημα «Love Erdogan».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι που έφτασε στα κατεχόμενα, θα παραστεί επίσης στην δεξίωση για την πρεμιέρα της σειράς που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αμμόχωστο αλλά και στο Βαρώσι και αφορά τις διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο του 1963 – 1967 και μετά. Ο κ. Οκτάι είχε επισκεφθεί άλλωστε τον χώρο των γυρισμάτων όταν είχε έρθει στα κατεχόμενα τον Φεβρουάριο.

Στην δεξίωση, που θα γίνει στο κλειστό πολιτιστικό κέντρο Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, θα συμμετάσχουν και 150 άτομα από την Τουρκία.

Το θέμα απασχολεί και πρωτοσέλιδα κάποιες τ/κ εφημερίδες σήμερα που γράφουν για παραβίαση των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό ενώ η Γενί Ντουζέν φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών που επικρίνουν την «κυβέρνηση» γιατί παραβιάζει τους υγειονομικούς κανόνες που η ίδια έχει εγκρίνει.

Χθες το βράδυ ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι στην δεξίωση δεν θα παρευρεθούν 400 άτομα, αλλά μάξιμουμ 250 και θα γίνουν διαγνωστικοί έλεγχοι για τον ιό (Rapid test). Μιλώντας στο Κανάλ Τ, ιδιωτικό τ/κ σταθμό, είπε ότι το συγκεκριμένο πολιτιστικό κέντρο είναι χωρητικότητας 800 ατόμων, αλλά θα τηρηθούν οι κανόνες και θα παραστούν το πολύ 250 άτομα, ενώ η δεξίωση δεν θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό ή κοκτέιλ.

Μακάρι αυτό να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ λέγοντας ότι η πραγματοποίηση αυτής της δεξίωσης απόψε είναι αδικία για τον κόσμο και δείχνει ασέβεια προς την δημόσια υγεία.

Ενώ συνεχίζεται η πανδημία και καλλιτεχνικές ή θεατρικές εκδηλώσεις δεν γίνονται, είπε, αυτή η δεξίωση γίνεται χωρίς έγκριση από την «ανώτατη επιδημιολογική ομάδα». Αν υπάρχει έγκριση, πρόσθεσε, να ανακοινωθεί το αιτιολογικό αυτής.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ, ευχαρίστησε πάντως την τουρκική κρατική τηλεόραση για την πραγματοποίηση και μετάδοση αυτής της σειράς. Αναφερόμενος δε στην σημερινή μέρα και την επέτειο της 1ης Απριλίου, υποστήριξε ότι το δίδυμο Ε/κ – Ελλήνων ονειρεύτηκαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Κύπρο και ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό είναι να στηρίξουν την κυριαρχία τους και το «κράτος» τους από κοινού με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία και να ολοκληρώσουν την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.