Την έμπρακτη στήριξή τους συνεχίζουν να δείχνουν Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους σεισμόπληκτους του Νομού Λάρισας.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συνεχίζει με τη σειρά της τη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των κατοίκων των σεισμοπαθών περιοχών.

Μετά την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, που διοργάνωσε, στα μέσα Μαρτίου, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλαταμώνα σε συνεργασία με τους φορείς του Πλαταμώνα, ακολούθησε και η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σβορώνου. Συγκεντρώθηκαν αγαθά προς ανακούφιση των ευπαθών πολιτών του Νομού Λάρισας, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και πολλοί άλλοι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Η τελική συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και η συσκευασία τους θα γίνει στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη Πιερίας, προκειμένου να μεταφερθούν στη συνέχεια σε σεισμόπληκτες περιοχές.

«Θερμές ευχαριστίες προς τους Ιερείς, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών της Πιερίας, τους πολίτες και τους φορείς, που αγκάλιασαν για ακόμη μια φορά τη δράση αυτή της τοπικής Εκκλησίας εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Πιερίας, όταν αυτή τίθεται κάτω από την αιγίδα της Εκκλησίας και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.