Στον Ιερό Ναό Οσίας Ματρώνης στο Καρλόβασι της Σάμου μετά την καταστροφή από το φονικό σεισμό που έπληξε το νησί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έπρεπε να γίνει η αποκαθήλωση των Ιερών Εικόνων και η αφαίρεση από τον Ιερό Ναό των κειμηλίων του λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη.

Για το λόγο αυτό, 175 χρόνια μετά την ανέγερση του Ναού, το 1845, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Σάμου μαζί με τους καταδρομείς του 4ου ΕΤΕΘ ανέλαβαν το έργο αυτό.

Το έργο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλα τα Ιερά κειμήλια φυλάχθηκαν ασφαλώς, περιμένοντας την μέρα που θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους. Το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό, συνεχίζεται με μεγαλύτερη δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι στη ραδιοφωνική εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος μίλησε για την πληγείσα, από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, Σάμο, και ιδιαιτέρως για τους ναούς και τις μονές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.