Καθημερινά στον Ι. Ναό τελείται Θεία Λειτουργία, 07:00 – 09:00 π.μ., και Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο, 11:00 π.μ. και 19:00 μ.μ.

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η δακρυροή και η μυροβλυσία της εικόνας της Παναγίας της «Παρηγορήτριας» στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνος, της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Η θαυματουργή επενέργεια της Υπεραγίας Θεοτόκου ξεκίνησε ανήμερα του Γενεθλίου Της, 8 Σεπτεμβρίου 2020 και, έκτοτε, ανελλιπώς, κληρικοί και λαϊκοί γίνονται αυτόπτες μάρτυρες όσων θαυμαστών σημείων πραγματοποιούνται στο εικόνισμα της Θεομήτορος.

Το Dogma.gr επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Κοτσίφη, ο οποίος μάς επιβεβαίωσε ότι, πράγματι, η δακρυρροή αλλά και μυροβλυσία της Εικόνας συνεχίζονται ακατάπαυστα: «Λειτουργούμε και δοξολογούμε καθημερινά τον Τριαδικό Θεό στον Ι. Ναό και τιμούμε τη Χάρη της Παναγίας μας», ανέφερε ο π. Χριστόδουλος.

Και πρόσθεσε:«Πόσο συγκινούμαστε, έρχονται νέοι άνθρωποι εδώ, πολλοί νέοι, κοινωνούν, παίρνουν μύρο από την Εικόνα που μυροβλύζει, προσκυνούν την Παναγία μας, εκκλησιάζονται».

Καθημερινά στον Ι. Ναό τελείται Θεία Λειτουργία, 07:00 – 09:00 π.μ., και Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο, 11:00 π.μ. και 19:00 μ.μ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τόσο η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, όσο και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, έχουν αντιμετωπίσει με διάκριση και εξαιρετική ευγένεια το θαυματουργικό γεγονός της Μεγαλόχαρης, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολές, αφήνοντας τα «σημεία» να μιλούν από μόνα τους μέσα στο χρόνο.

Ακόμη περισσότερο, οι ιερείς του Ναού, αλλά και ο Προϊστάμενος Αρχμ. Χριστόδουλος, ο οποίος, όσες φορές τον αναζητήσαμε να μιλήσει για όσα θαυμαστά συμβαίνου στον Ι. Ναό, ήταν ευγενέστατος, πλην, όμως, λακωνικός, φειδωλός και λιτός στις δηλώσεις του, τονίζοντας πάντα ότι «διακονούμε το Θεό και τη Χάρη Της. Η Παναγία δεν έχει ανάγκη από προβολή και διαφήμιση».

Ο Ι. Ναός καθημερινά παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.