ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ – Η επιχειρούμενη προσέγγιση της κυβερνώσας παράταξης προς τους εκκλησιαστιοκούς δεν μπορώ να εκτιμήσω που θα βγάλει αλλά το μόνο βέβαιο είναι οτι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εως τα τοπικούς παράγοντες που στηρίζουν τη ΝΔ μια επιχείρηση αλλαγής του κλίματος μεταξύ των δυο θεσμών.

Πάντως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διατηρεί μία ουδέτερη στάση χωρίς να διαχωρίζει κάποια κομματική παράταξη εκτός από ακραίες φωνές που καταδίκασε δημόσια και ο κ. Ιερώνυμος.

Αλλες μητροπόλεις δείχνουν ότι ξεπέρασαν το βαρύ κλίμα ενώ μερικές διατηρούν σκληρή στάση εως και αρνητική απέναντι σε τέτοιες κρούσεις.

-Μου λένε ότι στο παρασκήνιο η κυβέρνηση εξακολουθεί να «δουλεύει» τις σχέσεις της με την Εκκλησία. Κι ότι επαφές με κατά τόπους μητροπολίτες και ηγουμένους γίνονται σε πολύ τακτική βάση είτε με προσωπικές επαφές, κρυφές ή δημόσιες, είτε με τηλεφωνήματα. Ακόμα και 95χρονη γερόντισσα από μοναστήρι της Μακεδονίας προσεγγίστηκε από νυν υπουργό.

-Απαντήσεις για στήριξη δεν ζητούν άμεσα, μου είπε μητροπολίτης της Πελοποννήσου διατηρώντας τα τυπικά…!

– Τι άλλο μου λένε; Ότι το κλίμα έχει μαλακώσει, πολύ, σε σχέση με τον Μάρτιο. Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, εν όψει της 9ης Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. ΝΕΚΤΆΡΙΟΣ 26 ημέρες πριν

    Δηλαδή ψηφίζουν τό σοδομιτικό έκτρωματικό νομοσχέδιο και τώρα την πάπια 🦆 οι Αντίχριστοι αφελληνισμένοι νεογραικύλοι ραγιάδες πολιτικάντηδες!! Όποιος στηρίξει αυτούς που ψήφισαν αυτό το βδέλυγμα να ξέρουν ότι μαρτυρούν υπέρ του Σατανά!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.