ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Την Κυριακή χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο οποίος στις 8-10-2021 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Περιστερίου από την Ιερά Σύνοδο Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του ΜακαριωτάτουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν έξι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ενώ παρέστησαν και άλλοι Αρχιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνδέεται με μακρά γνωριμία με τον νέο Αρχιερέα. Επιπλέον, έχουν συνεργαστεί σε ακαδημαϊκό και επιστημονικό επίπεδο.

Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στη Δυτική Μακεδονία. Σπούδασε νομικά και θεολογία στο ΑΠΘ και κανονικό δίκαιο και θρησκειολογία στο Παρίσι. Διετέλεσε καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων και στο Πανεπιστήμιο ParisXIII. Από το 2009 είναι καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, είναι Πρόεδρος του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.