Και συμμετοχή πολλών νέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας και νέων προσκυνητών.

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός και οι δύο Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευνενείας κ. Ειρηναίος και Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός χαιρέτισαν την πνευματικοφόρα αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται χρόνια τώρα υπό τον συντονισμό της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας και της Αδελφότητος και απηύθυναν εγκάρδιο καλωσόρισμα στον ομιλητή και στους συμμετέχοντες νέους.

Ο εξαιρετικός ομιλητής, π. Γεώργιος Σχοινάς, ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Υπάρχει Ελπίδα». Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Στη συνέχεια έγινε κοινή τράπεζα και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.