Με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύναξη των κληρικών των σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης της Εκκλησίας της Πολωνίας στο κέντρο εκπαίδευσης κληρικών του Πόποβο το τριήμερο 11-13 Μαΐου 2022.

του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην σύναξη συμμετείχαν έμπειροι και νέοι κληρικοί σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης, οι οποίοι συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ομιλίες με θέματα όπως η ψυχολογία, η αυτοάμυνα και η παροχή πρώτων βοηθειών. Παράλληλα ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές σε πρωτόκολλα και διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια τους.

Σημαντικό σημείο της σύναξης ήταν η ομιλία που απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες ο Μακαριώτατος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποιήση του για το γεγονός της συνάντησης του με κληρικούς από διάφορα σημεία της χώρας. Ακόμη, τόνισε την σημασία της απόκτησης γνώσης και εμπειρίας που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των ποιμαντικών καθηκόντων και την παροχή βοήθειας στους κρατούμενους. Επίσης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι κάθε κληρικός οφείλει να φέρνει εις πέρας την δύσκολη αποστολή της στήριξης των κρατουμένων κηρύττοντας τον Θείο Λόγο.

Στο πλαίσιο της σύναξης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας βράβευσε κληρικούς σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.