Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:30 το απόγευμα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, της Ενορίας Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με την συμμετοχή των Ιερέων του Γραφείου Νεότητος. Στη συνεχεία, στο Κέντρο Διακονίας του Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης καλωσόρισε με πατρικούς λόγους τους υπεύθυνους Ιερείς Νεότητος, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, στην πρώτη κατηχητική Σύναξη, με αφορμή την έναρξη της νέας εκκλησιαστικής-κατηχητικής χρονιάς 2021-2022.

Έπειτα τους ευχαρίστησε, διότι, παρά τις διάφορες ασχολίες τους, έχουν την ευγενή διάθεση να προσφέρουν χρόνο και κόπο για την κατήχηση των παιδιών.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, ότι η κατήχηση είναι πλέον ένα δύσκολο έργο, διότι αντιμετωπίζει τρεις κυρίως δυσκολίες:

α) Την γενική αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα, πολιτικής-κοινωνίας-παιδείας. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Κορονοϊού αντιμετωπίσθη η Εκκλησία όχι ως σώμα Χριστού και θεοΐδρυτο καθίδρυμα, αλλά ως απλός οργανισμός που εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες κάποιων πολιτών.

β) Τις σύγχρονες προκλήσεις από την συνεσκιασμένη ή την κατ’ ευθείαν επίθεση πολλών, και κυρίως δασκάλων, εναντίον της πίστεως και από τον αποπροσανατολισμό των παιδιών με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής κ.α. !

γ) Την έλλειψη των στοιχειωδών γνώσεων της ελληνικής γλώσσης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη κατανόηση των ιερών κειμένων από τους νέους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων κληρικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη κατανοούν όσα διαβάζουν ή ψάλλουν και συνακόλουθα τι ακριβώς τελείται στις Ιερές Ακολουθίες.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνέστησε να γίνεται η προετοιμασία των μαθημάτων με αγάπη και προσευχή για δύναμη και φωτισμό από τον Θεό, τόσο των κατηχητών όσο και των παιδιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.