Ι.Μ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Επ’ ευκαιρία της έναρξης της νέας Κατηχητικής περιόδου, παρευρέθηκε στη Σύναξη Κατηχητών και Θεολόγων, οι οποίοι διακονούν τις Κατηχητικές Συνάξεις (νέων και ενηλίκων) ή υπηρετούν στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Η Σύναξη των Κατηχητών έλαβε χώρα χθες στη μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου Ορεστιάδος.

Προηγήθηκε ο Εσπερινός στον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε και παρουσίασε τον ομιλητή Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Απάντηση στην κλήση του Θεού. Η διατήρηση της πίστης και της Εκκλησιαστικής/Μυστηριακής ζωής, κατά την συναισθηματική έκρηξη της εφηβείας».

Μετά την διαλογική συζήτηση, που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους Κατηχητές και τους θεολόγους, ως ευλογία, το βιβλίο του Παντελή Πάσχου «Αγωνία και κατάνυξη», από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.