Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως το απόγευμα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο και συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και οι προϊστάμενοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ιερών ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά, έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας την σπουδαία και υπεύθυνη θέση του ιεροψάλτου στην θεία λατρεία.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ αναφερόμενος στο ήθος και στο ύφος της ψαλτικής τέχνης και των διακονούντων αυτήν.

Την δεύτερη εισήγηση πραγματοποίησε ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς, πρωτοπρεσβύτερος και γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου π. Δημήτριος Κατζιγκάς, ο οποίος με έντεχνο τρόπο έθιξε το πρόβλημα των σχέσεων και της συνεργασίας των εκκλησιαστικών προσώπων, θίγοντας τις ευρύτερες πνευματικές του διαστάσεις.

Την σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας διευκρινήσεις επί λειτουργικών θεμάτων δίνοντας την ευχή και την προτροπή για καλλιέργεια και άνθιση της ψαλτικής τέχνης στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.