Στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.).

H εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην διεθνούς φήμη Ελληνίδα και υψίφωνο του 20ου αιώνα Μαρία Κάλλας, για την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πολιτιστικό Κέντρο, με γονείς και συγγενείς των μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, για να απολαύσουν τα παιδιά τους σε έργα διεθνούς φήμης που ερμήνευσε η μεγάλη Ελληνίδα στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου.

Τη μουσική εκδήλωση κόσμησαν τα δύο μουσικά σύνολα του σχολείου, η Ορχήστρα Καμεράτα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Πέτρο Τσέλα, η οποία παρουσίασε έργα των Tomaso Albinoni, Frederic Chopin, Gaetano Donizetti και Guiseppe Verdi και η Φιλαρμονική Oρχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Αθανασίου Νασόπουλου και τη διδασκαλία της Κας Ελευθερίας Πολογεώργη, η οποία παρουσίασε έργα των Pietro Mascagni, Luigi Boccherini, Edvard Grieg, Johahn Sebastian Bach και Vincenzo Bellini.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου, επαίνεσε την όμορφη παρουσία και πειθαρχία των παιδιών, των δασκάλων του σχολείου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν μέσω της μουσικής εκπαιδευτικής δυνατότητας, τους γονείς των παιδιών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των παιδιών τους και ευχήθηκε προς όλους καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.