Με τίτλο «Σμύρνη, Μούσα μου!», το Μορφωτικό ίδρυμα ΕΣΗΕΑ και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνει συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολυχώρο Δροσίνη (Οδός Δροσίνη 11).

Από τότε μέχρι σήμερα το σμυρναίικο τραγούδι γονιμοποιεί πολύτροπα τον λαϊκό μελωδικό πολιτισμό. Τραγούδια αγαπημένα θα ερμηνεύσει ο Μπάμπης Τσέρτος με την ορχήστρα του και τη Σοφία Μέρμηγκα. Φιλική συμμετοχή από τους δημοφιλείς ερμηνευτές Χρόνη Αμανατίδη, Νάντια και Νίκο Καραγιάννη, Γιάννη Λεμπέση, Μαριώ και τον Κώστα Κόνδρα.

Ομιλίες στην έναρξη της εκδήλωσης θα εκφωνήσουν η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, ο Γιάννης Βούρος, δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος, ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ: «Η Σμύρνη είναι το πολύστροφο χωνευτήρι των λαών και των πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη κυψέλη, όπου άλλοτε σμίγουν και άλλοτε συγκρούονται η Ανατολή με την Δύση, μελωδίες και ρυθμοί, η πρόοδος με την συντήρηση, η κίνηση με την νωχέλεια, η ευφυία με τις μικρότητες των συνοίκων λαών, μα πάντα το τρένο προχωρά μπροστά. Η Σμύρνη είναι πολυεθνική γιορτή, για αυτό κρατάει τόσο λίγο… Η Σμύρνη είναι τ’ απάνθισμα της αντοχής, του μόχθου, της δημιουργίας και της αναγέννησης».

Για την πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης: Από την πλατεία Βάθη, το λεωφορείο Γ-10 Ανάκασα-‘Αγιοι Ανάργυροι, αποβίβαση στην στάση Νάξου ή με το μετρό Πειραιάς-Κηφισιάς, στάση ‘Αγιος Ελευθέριος και πεζοπορία 800 μέτρων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.