Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, M. Μπόλαρης, συναντήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου με τον επισκεφθέντα την Αθήνα, την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, Μητροπολίτη Γουινέας, κ. Γεώργιο.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες καλύτερου συντονισμού και διασύνδεσης των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ελλαδικών και κυπριακών, συμπεριλαμβανομένων των στην Αφρική υφιστάμενων και ζήτησε την συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κοινή αυτήν πρόκληση, για Εκκλησία και Πολιτεία, ο οποίος ανταποκρίθηκε.

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για την ιεραποστολική δραστηριότητα του Πατριαρχείου στην Αφρική, τονίζοντας την προτεραιότητα που αποδίδει στο στόχο λειτουργίας νέων σχολείων, κέντρων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, καθώς και κέντρων υγείας στις χώρες της Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρουσίασε, επίσης, τις πρωτοβουλίες του για την ανακαίνιση Ιερών Ναών στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, καθώς και τη λειτουργία πολιτιστικού κέντρου στην Αλεξάνδρεια, το οποίο θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθοδοξία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.