Με τον νεοδιορισμένο Πρέσβη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Αλεμαγιέχου Τεγκένου Αργκάου πραγματοποίησε συνάντηση στις 5 Μαρτίου 2019 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος.

Ο Ιεράρχης καλωσόρισε θερμώς τον νέο επικεφαλής της Αιθιοπικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα στο χώρο του παλαιότερου συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις εξωτερικές σχέσεις της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Ιλαρίωνα για τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συζητήσει θέματα αμοιβαίας συνεργασίας.

Ο Αρχηγός της Αιθιοπικής διπλωματικής αποστολής τόνισε σημαντική πρόοδο των σχέσεων μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Αιθιοπικής Εκκλησίας τα τελευταία, κάτι το οποίο συντελεί στην αναβίωση των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών των δύο χωρών. Ακόμη σημείωσε την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα του Αγιωτάτου Καθολικού Πατριάρχη της Αιθιοπίας Αμπούνα Ματθία από 15 έως 20 Μαΐου του περασμένου έτους.

Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας κατέθεσε τις αναμνήσεις του από τη μετάβαση στην Αιθιοπία το 2011, στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκε με τον μακαριστό Προκαθήμενο της Αιθιοπικής Εκκλησίας Αμπούνα Παύλο και επισκέφθηκε τα αρχαία ιερά σεβάσματα της χώρας.
Ἐν κατακλείδι ο κ. Ιλαρίωνας επέδωσε ενθύμιο στον υψηλόβαθμο διπλωμάτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.