Τη νέα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Βουκουρέστι Kathleen Kavalec, υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Πατριαρχική κατοικία.

Ο Μακαριώτατος αφού συνεχάρη την νέα πρέσβη των ΗΠΑ για την έναρξη της διπλωματικής της αποστολής και της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλη της τη δράση, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της μετανάστευσης.

Όπως είπε, στην περίπτωση της Ρουμανίας, δημιουργεί, εκτός από τη δυνατότητα πραγματικών ευκαιριών για επιτεύγματα σε προσωπικό επίπεδο και προκλήσεις, για τις οποίες η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας προσπαθεί να βρει τις πιο κατάλληλες ποιμαντικές λύσεις, με σκοπό τη διατήρηση και την προώθηση των αξιών της ρουμανικής ταυτότητας, ιδίως όσον αφορά τους νέους από αυτές τις κοινότητες.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την υποδοχή και για τον υποδειγματικό τρόπο, με τον οποίο η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία παρείχε ειδική βοήθεια στο πλήθος των προσφύγων, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ευχαρίστησε επίσης το Πατριαρχείο Ρουμανίας για την ενεργό συμμετοχή του στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ένα φαινόμενο που πλήττει αυτή τη στιγμή και τη Ρουμανία.

Απαντώντας ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ενημέρωσε, ότι η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει διάφορα έργα και προγράμματα που απευθύνονται σε ευάλωτα άτομα, όπως πρόσφυγες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, θύματα ενδοοικογενειακής βίας και άλλα.

Ο Μακαριώτατος τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο ρουμανικός λαός είναι πολύ θρησκευόμενος λαός, και συνεπώς όπως τόνισε είναι απαραίτητο κάθε νόμος με σημαντικό πνευματικό αντίκτυπο στην κοινωνία, την κοινωνική ηθική και την εκπαίδευση στα σχολεία της χώρας μας, να συζητείται προηγουμένους με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών λατρειών που αναγνωρίζονται στη Ρουμανία, ώστε να υπάρξει επωφελής διάλογος και συνεργασία σε εθνικό επίπεδο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.