Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες την Πρέσβη της Γεωργίας στη Ρουμανία Tamar Beruchashvili, στην Πατριαρχική Κατοικία, στο Βουκουρέστι.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι
Η Πρέσβης μετέφερε στον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και τις ευχαριστίες του για τις ευχές που έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας με την ευκαιρία των 90ών γενεθλίων του.

Από τη μεριά του, ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ τόνισε τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τη συνεργασία και τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ της εν Ρουμανία και εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ και η Πρέσβης υπογράμμισαν την πραγματική συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη ζωή των δύο χωρών και τη σημασία της στην ανάπτυξη του πολιτισμού, και τη διαχρονική χριστιανική φιλανθρωπική της δράση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρέσβης εκτίμησε την υποστήριξη της Ρουμανίας στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές βλέψεις του γεωργιανού λαού, καθώς και την θέσπιση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρουμανίας και Γεωργίας που υπογράφηκε στο Βουκουρέστι, στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης της συνεργασίας σε επίπεδο ανταλλαγών φοιτητών και αύξησης του Προσκυνηματικού τουρισμού στους ιερούς τόπους στη Ρουμανία και τη Γεωργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.