Με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ρωσικής Ενώσεως Ευαγγελικών Χριστιανών Βαπτιστών (ΡΕ ΕΧΒ) κ. Π. Β. Μιτσκέβιτς και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Βαπτιστικής Συμμαχίας κ. Ngwedla Paul Msiza είχε συνάντηση στις 26 Μαρτίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχήθηκε στον Π. Μιτσκέβιτς για την εκλογή του στην υπεύθυνη θέση του Προέδρου της ΡΕ ΕΧΒ και τόνισε ότι, παρά τις διαφορές στις διδασκαλίες, οι Ρώσοι Βαπτιστές συντάσσονται με τη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ως προς τη διαφύλαξη των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών και του θεσμού της οικογένειας.

Εθίγησαν θέματα όπως η θρησκευτική παιδεία, η προστασία των ηθικών αξιών, το κοινωνικό έργο, δηλαδή τομείς, όπου είναι εφικτοί ο διάλογος μεταξύ των Ορθοδόξων και Βαπτιστών, η ανταλλαγή εμπειρείας και κάποια συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βαπτιστικής Συμμαχίας κ. Ngwedla Paul Msiza εξήρε τις άοκνες προσπάθειες της Ορθδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και, ιδίως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, για τη διαφύλαξη της ειρήνης.

Ἐν κατακλείδι όλοι μετάσχοντες δέχθηκαν ότι στο σημερινό κόσμο οι χριστιανοί οφείλουν να αφιερωθούν στη συμφιλίωση και οι εκπρόσωποι των διαφόρων δογμάτων πρέπει από κοινού να καταστούν «περιοχή καταλλαγής», καλώντας σε διάλογο τις άλλες θρησκείες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και λοιπών περιοχών της υφηλίου, όπου οι οπαδοί του Χριστού διώκονται και αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις οικίες τους και τις χώρες, όπου οι πρόγονοί τους κατοικούσαν επί αιώνες.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή ενθυμίων.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με ηγεσία των Βαπτιστών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.