Πατριαρχείο Μόσχας

Με τον Πρόεδρο του Κόμματος Χριστιανών Δημοκρατικών της Γαλλίας κ. Jean-Frédéric Poisson είχε συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τον προσκεκλημένο με τη συνοδεία του στους χώρους του Συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Γάλλος πολιτικός αναφέρθηκε σε πολλαπλές προκλήσεις, τις οποίες αντμετωπίζει σήμερα η Γαλλική κοινωνία και κυρίως τις προερχόμενες από τη μετανάστευση, μοιράσθηκε τα προβλήματα, τα οποία έχουν σήμερα οι Ρωμαιοκαθολικοί της Γαλλίας λόγω της απομακρύνσεως της θρησκείας από το δημοσίο βίο.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πληροφόρησε τους προσκεκλημένους για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τη σύγχρονη πορεία της, τις σχέσεις του Πατριρχείου Μόσχας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τη συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλο με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο το Φεβρουάριο 2018 στην Αβάνα και την Κοινή Διακήρυξη, που υπέγραψαν οι δύο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβληματική της εμπερίστατης καταστάσεως των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τη διαφύλαξη των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ἐν κατακλείδι ο Ιεράρχης ευχήθηκε στους προσκεκλημένους να τους ενδυναμώνει ο Θεός και τους προσέφερε ενθύμια.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Πρόερο του Κόμματος Χριστιανών Δημοκρατικών της Γαλλίας

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.