Με τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Α. Φρυγανά πραγματοποίησε συνάντηση στις 2 Απριλίου 2019 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στη συζήτηση επίσης συμμετείχε και ο Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, ο Υπεύθυνος της Γραμματείας επί των Υποθέσεων Εξωτερικού.

Ο Ιεράρχης καλωσόρισε θερμώς τον υψηλόβαθμο διπλωμάτη, ο οποίος ολοκληρώνει την αποστολή του στη Μόσχα.
Ο κ. Φρυγανάς ενημέρωσε για τα χρόνια της θητείας του στη Ρωσία και κατέθεσε τις εντυπώσεις του από τη γνωριμία με το θρησκευτικό βίο και τον πολιτισμό του Ρωσικού λαού.

Ο διπλωμάτης εξέφρασε τις ιδιαίτερες του ευχαριστίες στον κ. Ιλαρίωνα για την προώθηση της συνεργασίας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία.

Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος, καθώς και η επιδίωξή τους να διαφυλάξουν τις αρχές της κανονικής τάξεως σε σχέση με την περίπλοκη κατάσταση στα εκκλησιαστικά της Ουκρανίας. Επίσης εθίγη και το θέμα των διεθνών σχέσεων σήμερα.

Ἐν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχήθηκε στον κύριο Φρυγανά κάθε επιτυχία και ευλογία του Θεού στο επικείμενο έργο. Ακολούθησε η ανταλλαγή ενθυμίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.