Πατριαρχείο Μόσχας

Με τον ποιμενάρχη της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας στην Αρμενία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη Αρχιεπίσκοπο Ραφαήλ Μινασιάν είχε συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της σύγχρονης πορείας της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας και ειδικότερα δε των κοινοτήτων αυτής στη Ρωσία όπως και θέματα τινα του διμερούς ενδιαφέρντος.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε τον προσκεκλημένο για τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει το Πατριαρχείο Μόσχας για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και εκείνων της Ομάδας Εργασίας για την παροχή βοήθειας προς το πληθυσμό της Συρίας του Συμβουλίου Συνεργασίας με θρησκευτικά σωματεία παρά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ραφαήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσική Εκκλησία για την υποστήριξη των εμπεριστάτων χριστιανών, αφού σημείωσε ότι μέσω αυτής της υποστηρίξεως αναδεικνύεται ο ιστορικός ρόλος αυτής. Σύμφωνα με τον κ. Ραφαήλ οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής στο διάβα των αιώνων προσέβλεπαν με ελπίδα στην προστασία της Ρωσίας και της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τέλος, στη συνάντηση επίσης παρέστησαν ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγούμνοφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων, και ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Αισαγιάν, Προϊστάμενος της Αρμενικής Καθολικής Ενορίας στη Μόσχα.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με Αρχιεπίσκοπο Ραφαήλ Μινασιάν Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με Αρχιεπίσκοπο Ραφαήλ Μινασιάν

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.