Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε ειρήνη στα Βαλκάνια και ευημερία στον βουλγαρικό λαό και στο κράτος στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με τον πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας Βέζντι Ρασίντοφ.

Κατά την ανταλλαγή δώρων, όπως είναι το έθιμο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε στον Ρασίντοφ ένα δίγλωσσο Κοράνι, στα αραβικά και τα ελληνικά, ενώ ο πρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής του δώρισε μια χρυσόδετη Αγία Γραφή.

Ο Παναγιότατος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας εδώ και μερικά χρόνια, που όλοι μαζί τώρα μπορούν να ευχηθούν οι μεν στους δε τα καλύτερα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε το Νέο Έτος να φέρει αφθονία και στα μέλη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, με το θέλημα του Θεού, να επιτευχθούν όλα τα καθήκοντα που έχουν μπροστά τους.

Στη συνέχεια ο Ρασίντοφ συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ιδέα της σύγκλησης μιας διεθνούς συνόδου για τη μετανάστευση στη Βουλγαρία. Οι λεπτομέρειες των συνομιλιών έγιναν γνωστές από τις δηλώσεις που έκανε ο Ρασίντοφ στα μέσα ενημέρωσης. Όπως είπε, η Βουλγαρία επιδιώκει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις συνομιλίες για το μεταναστευτικό «επειδή είναι σημαντικό για μας να είμαστε η κινητήριος δύναμη».

Είπε επίσης ότι η Βουλγαρία πρέπει να αναλάβει δράση και να τηρεί σταθερή στάση «επειδή αυτά είναι τα σύνορά μας».

Ο Ρασίντοφ υποσχέθηκε ότι το βουλγαρικό Κοινοβούλιο θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύγκληση μιας διεθνούς συνόδου για το μεταναστευτικό στις συνομιλίες που είχε την Δευτέρα με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.