Συνάντηση με τους “Φίλους του Τάματος του Έθνους” πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σημειώνεται ότι το τάμα του Έθνους είναι η εκπλήρωση του τάματος που έκαναν οι πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821 προκειμένου να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τους Οθωμανούς. Ειδικότερα αφορά στην ανέγερση ναού στο όνομα του Ελευθερωτού Σωτήρος Χριστού.

Από την ιστοσελίδα του Σωματείου διαβάζουμε για το θέμα:

“Οι έχοντες αυτόν τον πόθον, με πρωτεργάτην και κύριον μοχλόν το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, απεφασίσαμε την Ίδρυσιν Σωματείου «Φίλοι του Τάματος του Έθνους», το οποίον σκοπόν έχει την πραγματοποίησιν της προσευχής των ηρώων της εθνικής μας παλιγγενεσίας, δηλαδή: «Χριστέ μας, βοήθησέ μας να ελευθερωθώμε και θα σου κτίσωμε μεγαλοπρεπή Ναόν εις το όνομα του Ελευθερωτού Σωτήρος Χριστού». Αυτήν την προσευχήν την υιοθέτησεν η Δ΄Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις με το Η΄ Ψήφισμα της εις το Άργος, την 31.7.1829. Το εν λόγω Διάταγμα το υπέγραψε και ο Εθνάρχης Ιωάννης Καποδίστριας και εξεδόθησαν και βασιλικά διατάγματα (ΦΕΚ 12/11.4.1838)”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.