Μία γόνιμη συνάντηση με τα μέλη των Ορθοδόξων Φοιτητικών Συλλόγων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Νέας Νοτίου Ουαλίας, καθώς και με τους υπεύθυνους αυτών Κληρικούς, είχε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος φοιτητές του Πανεπιστημίου Νέας Νοτίου Ουαλίας (UNSW Sydney), του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (The University of Sydney), του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (University of Technology Sydney) και του Πανεπιστημίου Macquarie (Macquarie University).

Ο Σεβασμιώτατος τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και τους ευχαρίστησε για τον ζήλο τον οποίο επιδεικνύουν, προκειμένου να διατηρείται παρούσα η Ορθόδοξη πίστη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην επιστημονική κοινότητα.

Στη συνέχεια, άκουσε με προσοχή και πατρικό ενδιαφέρον τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των νέων, ενώ ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με τη συμμετοχή και των υπευθύνων για τους Ορθόδοξους Φοιτητικούς Συλλόγους Κληρικών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έδωσε την ευλογία του στους φοιτητές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται με αφοσίωση για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, σε κάθε τους ανάγκη και σε κάθε θεάρεστη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν.

Σημειώνεται ότι, με την ευκαιρία αυτή, ορίστηκε υπεύθυνος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Φοιτητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.