Σύσκεψη της επισκοπικής ηγεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας με καθηγητές Θρησκευτικών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατηχητές της Σόφιας πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Ιουνίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

В срещата взеха участие Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, началникът на Духовно-просветния отдел на Митрополията – г-н Ангел Младенов, както и служители на отдела. Гост на срещата бе г-жа Ваня Найденова, главен експерт по Религия в Министерство на образованието. На поканата на епархийското ръководство се отзоваха десетина преподаватели по православно вероучение.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο Προϊστάμενος του Πνευματικού και Εκπαιδευτικού Τμήματος της Μητροπόλεως, Άνγκελ Μλάντενοφ, καθώς και υπάλληλοι του τμήματος. Προσκεκλημένη στη συνάντηση ήταν η Βάνια Ναϊντένοβα, εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας σε θέματα Θρησκευμάτων. Στην πρόσκληση της επισκοπικής ηγεσίας ανταποκρίθηκαν δώδεκα δάσκαλοι του ορθόδοξου δόγματος.

Ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε τους δασκάλους, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την πανδημία και τους ενθάρρυνε να μοιραστούν επίκαιρα θέματα σχετικά με το έργο τους. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η τάση αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που επιθυμούν να μελετήσουν το ορθόδοξο δόγμα στα κατηχητικά και τονίστηκε η σημασία και ο ρόλος του κληρικού, ο οποίος θα πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι των κυριακάτικων σχολείων (κατηχητικών) ενημερώθηκαν για ένα νέο πρόγραμμα αναφορικά με τις δραστηριότητές τους κι ένα εργαλείο υποστήριξης της εργασίας τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.