Μετά από διακοπή δύο ετών η Συντακτική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών έλαβε χώρα το διάστημα 18-23 Οκτωβρίου 2021 σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από Ορθοδόξου πλευράς ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, Ορθόδοξος Πρόεδρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δράγας (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο καθηγητής Μπόγδαν Λούβαρτιτς (Πατριαρχείο Σερβίας), ο καθηγητής Νέιθαν Χόπ (Εκκλησία Αλβανίας) και ο Ορθόδοξος Γραμματέας Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χρηστάκης.

Από Αγγλικανικής πλευράς συμμετείχαν, ο Αρχιεπίσκοπος Ρίτσαρντ Κλαρκ, Αγγλικανός Πρόεδρος, ο Επίσκοπος Νόριτζ Γκρέιαμ, και οι κληρικοί Άλισον Τζόις, Σάρα Ρόουλαντ Τζόουνς, Νηλ Βάιγκερς και ο Αγγλικανός Γραμματέας Γουίλιαμ Άνταμ.

Η επιτροπή επεξεργάστηκε το επόμενο κείμενο περί ευθανασίας και του τέλους της ζωής και ετοίμασε το κείμενο αυτό για την επόμενη ολομέλεια. Επίσης η επιτροπή άρχισε την μελέτη των επόμενων θεμάτων: περί δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεως και περί γάμου.

Η επιτροπή έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του, ιδιαιτέρως δε στον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη.Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, όπου γευμάτισαν και ξεναγήθηκαν από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αμβρόσιο, και τον Προηγούμενο Αρχιμ. Φιλόθεο.

Επίσης ξεναγήθηκαν στο εκλησιαστικό μουσείο της Μονής και θαύμασαν τα σημαντικά εκθέματα από την πλούσια ιστορία της.

Η επόμενη συνάντηση της Ολομέλειας του Διαλόγου αυτού, Θεού θέλοντος, θα λάβει χώρα στην Ιερά Μόνη Πεντέλης (Αθήνα) τον Οκτώβριο του 2022.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.