Με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Πρεμτζίτ Σαντασιβάν πραγματοποίησε συνάντηση, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πατριαρχικός Έξαρχος της Νοτιοανατολικής Ασίας, Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος, επισκεπτόμενος την Πρεσβεία της Σιγκαπούρης στη Μόσχα.

Στη συνάντηση επίσης, συμμετείχαν ο βικάριος της εκκλησιαστικής επαρχίας Σιγκαπούρης, Επίσκοπος Τζακάρτα Πιτιρίμ, ο Αναπληρωτής της διπλωματικής αποστολής κ. Σεάχ Σέο Τσεν και ο κ. Ντ. Πετρόφσκι, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Σέργιος και ο Πρέσβης κ. Π. Σαντασιβάν αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος αναπτύξεως των σχέσεων Ρωσίας-Σιγκαπούρης στον ανθρωπιστικό τομέα, τονίζοντας ιδιαιτέρως την κατασκευή στη Σιγκαπούρη Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και Ναού της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εν λόγῳ σχεδίου επιδεικνύουν οι Αρχηγοί των ημετέρων χωρών, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιάν Λουν», υπογράμμισε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Σιγκαπούρης.

Ο Πρέσβης συνεχάρη τον Επίσκοπο Πιτιρίμ για την προαγωγή του στον αρχιερατικό βαθμό, ευχόμενός του καρποφόρα διακονία στην Ασία.

Σε ανάμνηση της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Σέργιος επέδωσε στον κ. Πρέσβη ενθύμιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.