Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022, σε επίσημη συνάντηση τον Πρέσβη της Συρίας στη Βουλγαρία Muhammad Muhammad. Η συνάντηση έγινε στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη, ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σοφίας και ο κ. Τεόντορ Ατανάσοφ, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Πρέσβης της Συρίας αρχικά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας και τον συνεχάρη τόσο με την ευκαιρία της Αγίας Τεσσαρακοστής όσο και για τον επερχόμενο εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού. Ακολούθως, μίλησε στον Μακαριώτατο για τη δύσκολη κατάσταση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης εργάζεται σκληρά για την ειρήνη και την ενότητα στη χώρα. Πρόσθεσε ότι οι χριστιανικές παραδόσεις στη Συρία χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα, όταν εκεί ξεκίνησε το κήρυγμά του ο Απόστολος Παύλος. Ο Πρέσβης είπε επίσης ότι η συριακή κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τη γλώσσα στην οποία ομίλησε ο Χριστός – τα αραμαϊκά. Η αρχαία γλώσσα διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια και οι ντόπιοι ενθαρρύνονται να τη χρησιμοποιούν, για να διατηρηθεί.

Ο Πρέσβης Muhammad κάλεσε, επίσης, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο να προσευχηθεί για τον συριακό λαό, γιατί περνάει σκληρές δοκιμασίες εδώ και μια δεκαετία.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος ευχήθηκε στον κ. Muhammad υγεία, δύναμη και καρποφόρα εργασία τη φετινή χρονιά, που διατελεί Πρέσβης της Συρίας στη Βουλγαρία.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.