Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι κ. Volodomir Tolkach, και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι κ. Muhamed Nabhan.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθόδοξης Εκκλησίας, αρχικά, καλωσόρισε χθες τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας και ευχήθηκε να εδραιωθεί η ειρήνη στη χώρα. Στο τέλος της συνομιλίας, ο Πρέσβης κ. Tolkac ζήτησε την ευλογία και την προσευχή του Μακαριωτάτου καθώς και την υποστήριξη του Πατριαρχείου για τον γρήγορο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Muhamed Nabhan, και μαζί είχαν μια εγκάρδια συνομιλία. Οι δύο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μακραίωνες φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι λαοί μας βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή της Παλαιστίνης, που είναι το λίκνο του Χριστιανισμού και τόπος προσκυνήματος για πολλούς Σέρβους.

Από τη μεριά του ο Πρέσβης κ. Nabhani εξέφρασε την κατανόησή του για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Σερβία και τόνισε ότι η εμπειρία της Παλαιστίνης μπορεί να είναι χρήσιμη για τη Σερβία.

Και στις δύο συναντήσεις παρευρέθηκε ο εκλεγμένος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Marča κ. Σάββας, επικεφαλής του Γραφείου του Πατριάρχη.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.