Διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος, κατόπιν πρόσκλησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της εκλογής του σε Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε εγκάρδιο κλίμα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον Ορθόδοξο κόσμο.

Στο ταξίδι του τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο συνοδεύουν μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Đurić, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Αυτό που κάνει την επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι συμπίπτει με την επίσκεψη στη Σερβία του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου και του συμβούλου του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη χώρα εδώ και τέσσερεις ημέρες και είχαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο και μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης της αντιπροσωπείας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.