Με τον Προεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας κ. Α. Μπιμπίλοφ είχε συνάντηση στις 25 Ιουλίου 2017 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία στην πάροδο Τσίστυ Μόσχας.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης ευχήθηκε στον κ. Α. Μπιμπίλοφ για την εκλογή και εξέφρασε την ελπίδα για την περαιτέρω συσπείρωση της κοινωνίας μέσα από τις προσπάθειές τους.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ειδικότερα δε τόνισε ότι κετός της πνευματικής διαστάσεως η θρησκευτική ζωή του ανθρώπου έχει και κοινωνική και πολιτική διάσταση.

«Από την εσωτερική κατάσταση των ανθρώπων εξαρτάται πως τοποθετούνται στον κοινωνικό χώρο καθώς και το επίπεδο της κοινωνικής ηθικής, υποταγής στη νομοθεσία και πολλά άλλα», σημείωσε ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσως συζητήθηκε η θρησκευτική κατάσταση στη Νότια Οσετία, οι σχέσεις μεταξύ των Ρώσων και των Οσετίνων, και λοιπά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλανίας Λεωνίδας, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ κ. Β. Λεγκοΐντα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Πρέσβης της Νότιας Οσετίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Ζ. Γκασσίγιεφ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.