Η Κεντρική Νεολαία «Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυς» της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος διοργάνωσε μια ακόμη από τις δημοφιλείς συνεδρίες-συναντήσεις της για νέους και νέες από 15 μέχρι 30 ετών, στο πλαίσιο του κύκλου με θέμα «Ορθόδοξες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματά σας» την Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022.

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή προηγουμένων συναντήσεων, χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς το διαδραστικό λογισμικό Menti για την υποβολή ερωτήσεων και τη συνακόλουθη συζήτηση.

Το θέμα της συνεδρίας αυτής ήταν ο πνευματικός αγώνας της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ήταν πολλά και ποικίλα τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων επί του θέματος και τη σφοδρή επιθυμία τους να πλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και για την πίστη μας γενικότερα.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, πλαισιούμενος από δυο ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, τον π. Ιωάννη Ψάλιο, ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητος Αγίου Σπυρίδωνος Unley, και τον π. Ιερεμία Krieg, εφημέριο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Croydon Park και διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη». Οι δύο κληρικοί εισηγήθηκαν εμπεριστατωμένα το θέμα και συντόνισαν με επιτυχία την ενδιαφέρουσα και συναρπαστική συζήτηση που ακολούθησε, και η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του νεανικού ενθουσιασμού του ακροατηρίου και τούς ἐνθάρρυνε στις πνευματικές τους αναζητήσεις.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε ευγενώς από την Επιτροπή Νεολαίας της Ενορίας-Κοινότητος Αγίου Αντωνίου Prospect, αποτελούμενη από αφοσιωμένους νέους εθελοντές-ντριες, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προετοιμάσουν καταλλήλως την ενοριακή αίθουσα, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, και να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση υπήρξε, όπως και οι ανάλογες προηγούμενες, λίαν αξιόλογη και ενθαρρυντική, και η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος προσβλέπει στην πραγματοποίηση πολλών αναλόγων εκδηλώσεων στο μέλλον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.