ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα θέρμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης αξιότιμης κ. Verónica Nataniel Macamo Dlovo, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας Μαπούτο, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β‘ και την ενημέρωσε για την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσόστομου καθώς και για άλλα τρέχοντα θέματα.

Η αξιότιμη κ. Υπουργός καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο με εγκάρδια λόγια, με τον οποίο έχει μακρά ιστορία συνεργασίας, όταν η ίδια ήταν Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης και ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης Επίσκοπος Μοζαμβίκης, όπως επίσης και από την θητεία της στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο όπου ο Σεβασμιώτατος είναι συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ενεχείρισε το βιβλίο του Χάρη Δουσεμετζή με την ζωή του Ελληνομοζαμβικανού Δημήτρη Τσαφέντα, του Έλληνα που σκότωσε το απαρτχάιντ, ελπίζοντας η έρευνα του να αποκαταστήσει την υστεροφημία του Τσαφέντα και να διορθώσει την ιστορία της Νότιας Αφρικής στα οδυνηρά χρόνια της πολιτικής απαρτχαίντ.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε η ευλαβεστάτη κ. Μαρίνα Τσιχλάκη.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.