Ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Ούγγρο υπουργό Αρωγής των Διωκόμενων Χριστιανών, Tristan Azbey.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο κ. Azbey καλωσόρισε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ουγγαρίας και της εν Ρωσίας Ορθόδοξης Εκκλησίας στο θέμα της προστασίας των διωκόμενων Χριστιανών.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων ανέφερε ότι η προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Azbey πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του II Διεθνούς Συνεδρίου στη Βουδαπέστη που ήταν αφιερωμένο στον διωγμό των Χριστιανών.

Οι δύο τους συζήτησαν διάφορες πτυχές της συνεργασίας για τη βοήθεια των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν για περαιτέρω επαφές.

Ως ενθύμιο της συνάντησης, ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων χάρισε στον κ. Azbey το βιβλίο “Κατήχηση” στα ουγγρικά. Με τη σειρά του, ο κ. Azbey χάρισε στον Σεβασμιώτατο ένα βιβλίο, το οποίο περιέχει τις μαρτυρίες των χριστιανών της Μέσης Ανατολής για τις δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν και υποβάλλονται.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.