Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και με πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος αφίχθη στις 3 Μαρτίου 2024 στη Σερβία στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος, ο επίσκοπος Βάλιεφ Ησύχιος, ο βικάριος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Σερβίας επίσκοπος Ρεμεζιάν Στέφανος, ο βικάριος της εκκλησιαστικής επαρχίας Μπάτσκας επίσκοπος Μοχάτς Δαμασκηνός, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσιεφ.

Τον μητροπολίτη Αντώνιο συνοδεύουν στο ταξίδι ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ και ο γραμματέας του προέδρου του ΤΕΕΔ διάκονος Νικόλαος Βάσιν.

Την ίδια ημέρα ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος υποδέχθηκε τον μητροπολίτη Αντώνιο και τη συνοδεία του στην έδρα του στο Πατριαρχείο Σερβίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι ως άνω ιεράρχες της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και αρμόδια στελέχη του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος διαβίβασε στον Αγιώτατο Πατριάρχη Πορφύριο αδελφικές ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου.

Ακολούθησε συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον τομέα διμερών και διορθοδόξων σχέσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.