ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας των Ορθοδόξων Νεολαίων της Επισκοπής Βαρσοβίας και Μπιέλσκ, στις 17 Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα νέα μέλη συστήθηκαν στον Μακαριώτατο και τον ενημέρωσαν για τα άμεσα σχέδια και τους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου για τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τη διοργάνωση ποδηλατικού προσκυνήματος και κατασκήνωσης στο Zaleszany, στη νοτιοανατολική Πολωνία. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της αδελφότητας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ενέκρινε τις υποβληθείσες προτάσεις, και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την Αδελφότητα.

Μετά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ.κ. Σάββα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μετέβησαν στο Μουσείο της Επισκοπής Βαρσοβίας, όπου γνώρισαν τη μόνιμη έκθεση του ιδρύματος. Η επίσκεψη στο μουσείο δεν ήταν μόνο ενημερωτική, αλλά επέτρεψε επίσης την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στην Πολωνία και του ρόλου που διαδραματίζει η Εκκλησία στη ζωή των ορθοδόξων πιστών στη χώρα.

Στην επιστροφή τους, τα μέλη επισκέφθηκαν την ενορία των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Wołomin, όπου ο π. Ο Michał Dmitruk τους μύησε στην ιστορία της ενορίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.