Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στο γραφείο του στο Ηράκλειο είχε σήμερα το πρωί της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σηφάκη, Εφημέριο της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κακογιαννάκης, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης πλήρη φάκελο για την ανακαίνιση των κελλίων και του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού Καθολικού της Ιεράς Μονής των Μυριοκεφάλων και ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου στο σπουδαίο αυτό Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, το οποίο έχει ζωή πλέον των δέκα αιώνων και αποτελεί κτίσμα του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ξένου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με χαρά αποδέχθηκε το φάκελο για το σημαντικό αυτό έργο και εξέφρασε την προθυμία της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει την εκτέλεσή του, τονίζοντας ότι οφείλουμε να διατηρούμε τα μνημεία, τα οποία παραλάβαμε από τους προγόνους μας και συμβάλλουν στην προβολή του πολιτισμού και της ταυτότητας του τόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος και ο Εφημέριος π. Θεόδωρος εξέφρασαν ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον κ. Αρναουτάκη και τον προσκάλεσαν να μετάσχει, συν Θεώ, στην Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.