Ι.Μ. Λάμπης

Συνάντηση του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου με τους Εφημερίους των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμαρίου με κύριο θέμα την επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Ασωμάτων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στους χώρους του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», στον Φουρφουρά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Μητροπολίτη Ειρηναίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Αναπληρωτής Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθάγγελος Κουμής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμαρίου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιος Καναβάς και το σύνολο των Εφημερίων του Δήμου Αμαρίου.

Επίσης συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» κ. Αδάμ Παραδεισανός Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, συντ. εκπαιδευτικός και Στέφανος Σημαντήρας, Φιλόλογος, συντ. εκπαιδευτικός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με προτροπή του Επισκόπου, ο Πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής και Εφημέριος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις ενέργειες που αφορούν την αναστήλωση του κτιριακού συγκροτήματος (εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, διαδικασίες δημοπράτησης κ.α), την διαδικασία παραχώρησης κτημάτων συνολικής έκτασης 112 στρεμμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την πορεία της καλλιέργειας των κτημάτων και τέλος την πορεία των εργασιών μετασκευής του κτιρίου που πρόκειται να φιλοξενήσει την νέα αδελφότητα που θα εγκαταβιώσει στη Μονή.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους Εφημερίους για την παρουσία τους στην συνάντηση αυτή, για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στην ανάδειξη της Μονής και για την πρωτοβουλία τους να συνεχίσουν την μέριμνα αυτή μέσω των Ενοριών και των ενοριτών τους ώστε να λάβει σάρκα και οστά το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναστύλωσης και της επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής των Ασωμάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.