Με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Arben Gazioni είχε συνάντηση στις 12 Ιουλίου 2018 στο Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανης του ἐν λόγῳ εκπαιδευτικού ιδρύματος.

O Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τον επικεφαλής της Αλβανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία στο χώρο του ανώτατου εκπαιδευτικού θεολογικού ιδρύματος το οποίο ασχολείται με την κατάρτιση των επιστημονικών στελεχών για την προώθηση της θεολογίας και του διοικητικού έργου στους οργανισμούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα πορίσματα τηε επισκέψεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασων των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Αλβανία από 28 έως 30 Απριλίου 2018.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ζήτησε το υψηλό Αλβανό διπλωματικό στέλεχος να μεταφέρει τις ευχαριστίες στις αρχές και το λαό της Αλβανίας για τη θερμή υποδοχή, την οποία επεφύλαξαν στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Gazioni τόνισε την σημασία για τις Αλβανικές αρχές και το κοινό της πρώτης στην ιστορία επισκέψεως Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αλβανική γη.

Ακόμη συζητήθηκαν οι εξελισσόμενες εκκλησιαστικές, πολιτισμικές και μορφωτικές σχέσεις Ρωσίας-Αλβανίας καθώς και ανταλλάχθηκαν εμπειρίες από την ειρηνική συμβίωση των παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων στη Ρωσία και την Αλβανία

Ἐν κατακλείδι ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας, επεδωσε ενθύμιο στον υψηλό επισκέπτη.

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Πρέσβη της Αλβανίας στη Ρωσία

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.